Hägn & guidning

Storkprojektet arbetar med två permanenta hägn i Skåne: Fulltofta och Hemmestorps Mölla. Du kan besöka båda hägnen, men det är främst på Fulltofta som vi organiserar guidningar.
Läs mer om våra hägn här.

Besök våra hägn i Skåne

Boka guidning på Skandinaviens största storkhägn

Storkprojektet erbjuder ett flertal bokningsbara guidningar. Ett mäktigt möte och en fantastisk möjlighet för den lilla gruppen att få komma riktigt nära denna ståtliga fågel. Hör berättelsen om storkens historia i Skåne, om försvinnandet, om projektets arbete och förstås om den spektakulära flyttningen.

Fulltofta ligger vackert beläget mellan Hörby och Höör. Storkhägnet är en 2 500 m2 stor flygvoljär med uppsatta boplatser i form av ”vagnshjul” för bobyggnad och häckning. Ett trettiotal storkpar lever nu i hägnet och det är ungarna som kläcks och föds upp i hägnet som senare ska släppas ut för att utgöra grunden till en ny svensk storkpopulation.

Vi tar emot sällskap året runt, men den bästa perioden är då det finns storkungar i hägnet, det vill säga från maj och fram till juli. Då är handmatningen av ungarna igång. En spektakulär händelse och en upplevelse som ni sent kommer att glömma!

Ladda ner vår folder om Fulltofta och guidning

Boka guidning: paulwiberg@hotmail.com