Program 2020

Program 2020

Storkprojektet har fyra hägn runt om i Skåne. och allmänheten är välkommen att besöka samtliga hägn när som helst året runt. Vårt främsta besökshägn är Fulltofta där de flesta guidningarna sker. Nedan ser du programmet för 2020.

OBS! Tänk på att visa försiktighet när du rör dig nära storkarna, särskilt under häckningstiden. Vill du boka en guidning för större sällskap, kontakta paulwiberg@hotmail.com Mob: 070-52 82 660.

Coronapandemin – så påverkas våra aktiviteter framöver
Vi står inför en samhällskris som påverkar oss alla och som kräver stora anpassningar. Storkprojektet följer rapporteringen om coronapandemin noga och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nedan hittar du eventuella ändringar i vårens program, såsom inställda event mm.

OBS INSTÄLLT! Ringmärkning av storkar i Fulltofta Söndag 7 juni kl. 13.30 
Häckningen hos storkarna börjar gå mot slutet och i bona trängs halvstora ungar. Ta chansen att på helt nära håll se en livs levande storkunge! Guidningen inleds med berättelsen om storkens historia i Skåne, om försvinnandet och återkomsten, om projektets arbete och förstås om den spektakulära flyttningen. Avslutas med ringmärkning. Vi har även ett anpassat storkprogram för barn.
Avgift: 70kr för vuxna, barn under 12 år gratis (kontant eller swish-betalning)
Arrangör: Storkprojektet
Samling: Storkhägnet i Fulltofta, Hörby
Kontaktperson: Paul Wiberg, paulwiberg@hotmail.com

Ringmärkning av storkar i Viby Lördag 13 juni kl. 11.00
Vi samlas vid gårdsbutiken i Viby för information om storkprojektet och för att se årets storkungar i Viby bli ringmärkta.
Arrangör: Storkens Vänner, NÖ Skåne Fågelklubb och Naturskyddsföreningen i Kristianstad
Samling: Gårdsbutiken i Viby
Kontaktperson: Christer Neideman, christer.neideman@gmail.com  eller Evert Valfridsson, evertvalfridsson4@gmail.com 

Storksläpp vid Hemmestorps Mölla Lördag 25 juli kl. 13.00
Kom och se årets hägnuppfödda ungstorkar bli fria och ta till vingarna. Det är en magisk känsla när hundratalet storkar stiger till väders samtidigt. Storkprojektet informerar samt dukar fram kaffe och kakor. Storksläpp sker för att så många ungar som möjligt ska få chans till en första höstflytt. OBS Infart och parkering endast från norr vid väg 11, följ skyltningen. Infart från söder avstängd. Vi har även ett anpassat storkprogram för barn. Kom i god tid.
Avgift: 100kr för vuxna inkl kaffe, barn under 12 år gratis. (kontant eller swish-betalning)
Arrangör: Storkprojektet
Samling: Hemmestorps Mölla, Veberöd
Kontaktperson: Paul Wiberg, paulwiberg@hotmail.com